Piet en zijn souschef Gastan Hoste.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet en zijn souschef Gastan Hoste. © Frank Croes

Piet Vande Casteele (24) uit Deinze is Viskok van het Jaar 2022: “Mooie opsteker na pittige jaren”

Grammene/DeinzeMet een rollade van rog rijfde Piet Vande Casteele uit Grammene, een dorpje bij Deinze, de titel Viskok van het Jaar 2022 binnen. Sinds hij als souschef een achtste plaats op de Bocuse d’or - het wereldkampioenschap koken - behaalde, gaat het hard voor de jonge Grammenaar. Met cateringopdrachten en pop-ups houdt de kersverse viskok het hoofd boven water in woelige tijden. 

  1. TUD Deinze ziet aantal opdrachten jaarlijks stijgen: “Dankzij goeie stielmannen kunnen we veel in eigen beheer doen”
    PREMIUM
    Deinze

    TUD Deinze ziet aantal opdrachten jaarlijks stijgen: “Dankzij goeie stielman­nen kunnen we veel in eigen beheer doen”

    De dienst Patrimonium van Deinze, beter gekend als ‘den TUD’ of Technische Uitvoeringsdienst, zag het aantal opdrachten de voorbije twee jaar aanzienlijk stijgen. In 2020 stond de teller op 6.979 kleine en grote karweitjes en vorig jaar waren dat er bijna 8.000. Van het opruimen van een dode kat tot de renovatie van het Saveryspand, den TUD is multi-inzetbaar. “Vele burgers zien niet wat onze diensten allemaal doen.”