Still Crazy.
Volledig scherm
Still Crazy. © Still Crazy

Petegem Kermis pakt uit met quiz, muziek en koers

Petegem-aan-de-LeieVoor een vette dosis ambiance moet je dit weekend in Petegem-aan-de-Leie zijn. Het vernieuwde bestuur van Petegem Kermis heeft livemuziek en de wielerwedstrijd klassieker der vallende bladeren op het programma staan en voor het eerst is er een quiz.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Voormalige kasteelheer van Ooidonk speelt cruciale rol in Het Verhaal van Vlaanderen: “De splitsing der Nederlanden begon bij de onthoofding van de graaf van Horn”
  PREMIUM
  Deinze

  Voormalige kasteel­heer van Ooidonk speelt cruciale rol in Het Verhaal van Vlaanderen: “De splitsing der Nederlan­den begon bij de onthoof­ding van de graaf van Horn”

  De docureeks Het Verhaal Van Vlaanderen wordt door de heemkundige kring Het Land van Nevele met argusogen gevolgd. In de volgende aflevering zal Tom Waes immers vertellen over Filips van Montmorency, de graaf van Horn. Deze kasteelheer van Ooidonk en de bekendste van de Heren van Nevele werd in 1568 onthoofd op Markt van Brussel en dit zorgde voor vuurwerk in de Nederlanden. Maar wie was die graaf van Horn?