BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE
Volledig scherm
BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE © BELGA

Parket tekende beroep aan tegen vrijlating van vermeende ‘pedohunter’: vier verdachten blijven in de cel

Gent/DeinzeDe raadkamer besliste maandag dat één verdachte mocht vrijgelaten worden onder voorwaarden, maar het parket ging tegen deze beslissing in beroep waardoor de man nog steeds in de cel zit. 

 1. VIBLO Leieland wint springkasteel met Wandel3Daagse
  Deinze

  VIBLO Leieland wint springkas­teel met Wandel3Daagse

  VIBLO Leieland heeft de scholenwedstrijd van de Wandel3Daagse Deinze gewonnen. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei kon iedereen opnieuw deelnemen aan het populaire wandelevenement. De organisatie motiveert ieder jaar ook de scholen om met zoveel mogelijk deelnemers mee te wandelen. “VIBLO Leieland had het hoogste aantal deelnemers en als prijs wonnen zij een springkasteel”, zegt Katrien Delanote. “Het springkasteel stond de voorbije week op het voetbalterrein achter de school en alle kinderen, van de kleuters tot de leerlingen van het zesde leerjaar, zich even uitleven.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.