BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE
Volledig scherm
BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE © BELGA

Parket tekende beroep aan tegen vrijlating van vermeende ‘pedohunter’: vier verdachten blijven in de cel

Gent/DeinzeDe raadkamer besliste maandag dat één verdachte mocht vrijgelaten worden onder voorwaarden, maar het parket ging tegen deze beslissing in beroep waardoor de man nog steeds in de cel zit. 

 1. Ex-deelnemer ‘Superhond’ en notoire oplichter opnieuw voor rechter: “Hij deed zich voor als agent en inde coronaboetes”
  PREMIUM
  Deinze

  Ex-deelnemer ‘Superhond’ en notoire oplichter opnieuw voor rechter: “Hij deed zich voor als agent en inde coronaboe­tes”

  Christophe Van West (51), de Deinzenaar die bekendraakte door zijn deelname aan het VTM-programma ‘Superhond’, heeft zich voor de zoveelste keer dienen te verantwoorden voor feiten van oplichting. In het verleden werd hij reeds veroordeeld tot een celstraf van negen jaar voor verschillende dossiers van oplichting én de verkrachting en aanranding van meerdere minderjarige slachtoffers. Nu wordt voor hem de internering gevraagd.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. De origineelste fietshelmen vind je op de hoofden van leerlingen ‘t Wilgennest: “Zo zetten we verkeersveiligheid ludiek in de verf”
  Landegem

  De origineel­ste fietshel­men vind je op de hoofden van leerlingen ‘t Wilgennest: “Zo zetten we verkeers­vei­lig­heid ludiek in de verf”

  Om nog beter op te vallen in het verkeer versierden de leerlingen van de gemeenteschool ‘t Wilgennest in Landegem hun fietshelm. Met eenhoorns, vogelnestjes, aliens en Pokémons op hun hoofd fietsten meer dan 90 leerlingen maandag naar school. “Met de Pimp Je Helm-actie hebben we onze kinderen in actie gezet om hun fietshelm een creatieve look te geven”, zegt directeur Philippe Soens. “De verkeersregelgeving verplicht niet om op een gewone fiets een helm te dragen. Toch vonden wij het een ludieke insteek om verkeersveiligheid nog eens onder de aandacht te brengen.”