Frederic Herpol aan zijn zaak op de Markt.
Volledig scherm
Frederic Herpol aan zijn zaak op de Markt. © Anthony Statius

Opticien Herpol schrijft open brief over rijrichting Tolpoortstraat: “Gevolgen zijn dubbel zo hard voelbaar op de Markt”

In de discussie over de rijrichting van de Tolpoortstraat bleef de Deinse middenstand tot nu toe op de achtergrond. Maar Frederic Herpol van de gelijknamige brillenwinkel op de Markt wil wél zijn ei kwijt en dat deed hij in een open brief, die al lustig werd gedeeld op sociale media. “Wil men de handel vrijwaren, dan moet de rijrichting opnieuw draaien”, zegt Frederic.

1 reactie

 • Peter Vanhoecke

  2 jaar geleden
  Staat dan niemand stil bij het probleem om Deinze überhaupt met de auto te bereiken? Op een gemiddelde avond in de week staat alles stil tussen de afrit E17 en het centrum. Je zou voor minder Deinze vermijden. De andere richtingen zijn al niet veel beter!
 1. Tolpoortstraat tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer
  Deinze

  Tolpoort­straat tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer

  Op maandag 23 mei zal de Tolpoortstraat tijdelijk afgesloten zijn voor het doorgaand autoverkeer. “Tussen 7 en 12 uur worden ter hoogte van de ING-bank nutswerken uitgevoerd”, zegt schepen van Openbare Werken Johan Cornelis (CD&V). “Er wordt een kabel verplaatst en hiervoor zal de volledige breedte van de rijweg tijdelijk ingenomen worden. Het eenrichtingsverkeer wordt tijdens de werken opgeheven zodat de bewoners en het plaatselijk verkeer de straat wel nog in en uit kan rijden.”