Opnieuw bermbrand aan het station van Deinze.
Volledig scherm
Opnieuw bermbrand aan het station van Deinze. © Anthony Statius

Opnieuw bermbrand aan station Deinze

DeinzeDe berm langs de fietsautostrade F7 aan het station van Deinze vatte maandagavond omstreeks 20.20 uur vuur. Vrijdag was daar ook al brand uitgebroken.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Kasteel van Poeke in Aalter tot de oude Sint-Baafsabdij in Gent: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 3. Riolering leren aanleggen kan nu ook met een VR-bril: minister Ben Weyts test VRiool-app in VTI Deinze
  Deinze/Eeklo/Wetteren/Merelbeke

  Riolering leren aanleggen kan nu ook met een VR-bril: minister Ben Weyts test VRi­ool-app in VTI Deinze

  Een huisriolering leren aanleggen met een VR-bril, dat is geen verre toekomstmuziek meer. Vier Oost-Vlaamse bouwscholen ontwikkelden samen de app VRiool waarmee de leerlingen onder andere kunnen oefenen hoe ze de juiste rioolbuizen moeten aansluiten op een regenwaterput. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) mocht donderdag zelf de VR-bril opzetten en kreeg in VTI Deinze uitleg van enkele leerlingen en leerkrachten. “Dit is geen game, maar wel een efficiënte training", zegt leerkracht Bert Neirynck.