Archiefbeeld: Joost en Greg Moulin in de Farmfabriek.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Joost en Greg Moulin in de Farmfabriek. © Anthony Statius

Open Atelier Weekend in Farmfabriek

DeinzeIn Farmfabriek in Deinze valt komend weekend heel wat te beleven. Je kan er drie dagen terecht op het Open Atelier Weekend en daarnaast kan je er op vrijdag terecht voor een Wintermarkt.

 1. “Burgers werden voor mijn ogen doodgeschoten”: cameraman Stijn (36) toont harde realiteit van oorlogsverslaggeving in ‘War Junkies’
  PREMIUM
  Machelen-aan-de-Leie

  “Burgers werden voor mijn ogen doodgescho­ten”: cameraman Stijn (36) toont harde realiteit van oorlogsver­slag­ge­ving in ‘War Junkies’

  111. Zoveel dagen stond cameraman Stijn De Smet (36) uit Machelen-aan-de-Leie al aan het front in Oekraïne om reportages te draaien voor VTM. Ook wanneer de kogels, bommen en raketten hem rond de oren suizen, legt hij de oorlogsgruwel vast. Vanaf woensdag 1 februari vertelt hij samen met andere oorlogscorrespondenten in de driedelige documentaire War Junkies hoe hij, maar ook hoe zijn familie die dagen beleeft. “Tegen mijn moeder zeg ik nooit alles wat ik meemaak”, zegt Stijn. Wij krijgen hier alvast wel een voorproefje.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Voormalige kasteelheer van Ooidonk speelt cruciale rol in Het Verhaal van Vlaanderen: “De splitsing der Nederlanden begon bij de onthoofding van de graaf van Horn”
  PREMIUM
  Deinze

  Voormalige kasteel­heer van Ooidonk speelt cruciale rol in Het Verhaal van Vlaanderen: “De splitsing der Nederlan­den begon bij de onthoof­ding van de graaf van Horn”

  De docureeks Het Verhaal Van Vlaanderen wordt door de heemkundige kring Het Land van Nevele met argusogen gevolgd. In de volgende aflevering zal Tom Waes immers vertellen over Filips van Montmorency, de graaf van Horn, vertellen. Deze kasteelheer van Ooidonk en de bekendste van de Heren van Nevele werd in 1568 onthoofd op Markt van Brussel en dit zorgde voor vuurwerk in de Nederlanden. Maar wie was die graaf van Horn?