Kiara Luong en Ruth Dedecker kwamen met hun skeelers naar school.
Volledig scherm
Kiara Luong en Ruth Dedecker kwamen met hun skeelers naar school. © Anthony Statius

Op skeelers naar school: Sint-Hendrik vermijdt auto’s op Car Free Workday

DeinzeIn Leiepoort campus Sint-Hendrik in Deinze nemen de leerlingen en leerkrachten Car Free Workday heel serieus. Naast de fiets gleden sommigen onder hen zelfs op skeelers of skateboards tot aan de schoolpoort.

 1. VIBLO Leieland wint springkasteel met Wandel3Daagse
  Deinze

  VIBLO Leieland wint springkas­teel met Wandel3Daagse

  VIBLO Leieland heeft de scholenwedstrijd van de Wandel3Daagse Deinze gewonnen. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei kon iedereen opnieuw deelnemen aan het populaire wandelevenement. De organisatie motiveert ieder jaar ook de scholen om met zoveel mogelijk deelnemers mee te wandelen. “VIBLO Leieland had het hoogste aantal deelnemers en als prijs wonnen zij een springkasteel”, zegt Katrien Delanote. “Het springkasteel stond de voorbije week op het voetbalterrein achter de school en alle kinderen, van de kleuters tot de leerlingen van het zesde leerjaar, konden zich even uitleven.”
 2. Speelpleinwerking Doekeewa viert 32ste verjaardag met feest in Kaandelpark: “Op drukke dag bezorgen we bijna 100 kinderen dag van hun leven”
  Deinze

  Speelplein­wer­king Doekeewa viert 32ste verjaardag met feest in Kaandel­park: “Op drukke dag bezorgen we bijna 100 kinderen dag van hun leven”

  De stedelijke speelpleinwerking Doekewaa bezorgt al 32 jaar kinderen uit Deinze leuke vakantiedagen. Het feest voor de dertigste verjaardag werd door de coronaperiode uitgesteld en op zaterdag 2 juli staan er tal van activiteiten voor jong en oud op het programma. “De animatoren vormen een hechte vriendengroep en we zullen tal van herinneringen ophalen”, zegt hoofdanimator Hanne De Vos.