Tom Van Damme (midden) met de Deinse schepen van Feestelijkheden Bruno Dhaenens (links) en burgemeester Jan Vermeulen bij de aankondiging van het Grote Bevrijdingsfeest in het Martinuspark.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Van Damme (midden) met de Deinse schepen van Feestelijkheden Bruno Dhaenens (links) en burgemeester Jan Vermeulen bij de aankondiging van het Grote Bevrijdingsfeest in het Martinuspark. © Anthony Statius

Ook Grote Bevrijdingsfeest van zoon Pierre Van Damme afgelast: “We hadden het graag anders gezien”

DeinzeHet Grote Bevrijdingsfeest van Tom Van Damme (25), de zoon van ‘s lands bekendste vaccinoloog Pierre Van Damme, zal niet doorgaan op vrijdag 30 juli. Eerst werd nog samen met de stad Deinze, waar het evenement met 5.000 jongeren zou doorgaan, gekeken voor een nieuwe datum, maar Tom laat weten dat het wordt afgelast. “België is helaas nog niet klaar om de vrijheid terug te geven aan de bevolking”, zegt Tom. “Voor ons had het gekund, maar we begrijpen de beslissing", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). 

 1. Boeien op oude Leiearm al na paar uur terug weggehaald: “Duidelijk geen draagvlak voor knip”
  Astene

  Boeien op oude Leiearm al na paar uur terug weggehaald: “Duidelijk geen draagvlak voor knip”

  Op de oude Leiearm in Astene (Deinze) werden vandaag opvallende barricades aangebracht. Ter hoogte van Vosselare Put en wat verderop aan de ‘hoge bomen’ lagen boeilijnen en stonden borden die zwemmers en andere waterrecreanten zoals kajakkers en suppers gescheiden moeten houden. Na enkele uren werden de barricades door onbekenden al weggehaald. “Er is duidelijk geen draagvlak voor deze ingreep”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.