Ed Standaert en Vanessa Vervaeck met achter hen de transparante 'Fika dome'.
Volledig scherm
Ed Standaert en Vanessa Vervaeck met achter hen de transparante 'Fika dome'. © Foto ASD

Ontstressen in gigantische danskoepel

DEINZE/GRAMMENEIn de achtertuin van hun B&B Aan de Leie houden Ed Standaert en Vanessa Vervaeck voor de tweede keer het winterfestival 'Fika'. Eind januari kunnen fuifbeesten de beentjes losgooien op muziek van topdj's zoals La Fuente en Dimaro in een uniek kader. "Een transparante, lichtgevende koepel geeft ons winterfestival een magische toets."

 1. Terminaal zieke Lieven (45) loopt zondag 100 km voor KOTK met kinderen Gaëlle (17) en Guillaume (17): “Ik krijg zes weken ‘vrijaf’ van mijn behandeling”
  PREMIUM

  Terminaal zieke Lieven (45) loopt zondag 100 km voor KOTK met kinderen Gaëlle (17) en Guillaume (17): “Ik krijg zes weken ‘vrijaf’ van mijn behande­ling”

  Lieven Cnudde (45) uit Deinze kreeg drie jaar geleden de steenharde diagnose van terminale darmkanker. Toch blijft hij niet bij de pakken zitten na deze opdoffer, want komende zondag loopt hij maar liefst 30 kilometer tijdens de 100 km voor Kom op Tegen Kanker in Deinze. Zijn twee kinderen Gaëlle en Guillaume (allebei 17) lopen ook 10 km mee via het College van Waregem. “Dat ik er nog ben, is dankzij evenementen zoals dit. Ik ben mijn kinderen heel dankbaar dat ze meedoen.”
  Deinze
 1. Leger geeft leerlingen van VTI Deinze een helikopterlift naar school: “Ik wil zelf ook bij de luchtmacht werken”
  PREMIUM

  Leger geeft leerlingen van VTI Deinze een helikopter­lift naar school: “Ik wil zelf ook bij de luchtmacht werken”

  Het is eens iets anders dan met de fiets naar school komen. Donderdagochtend kregen leerlingen Jelle Verplaetse (18) en Emilia Wieczorec (16) een lift in een Agusta-helikopter tot op de speelplaats van VTI Deinze. Een promotiestunt van de Belgische luchtmacht, die jongeren wil warm maken voor een job in de militaire luchtvaartsector. “Deze vlucht geeft alleszins extra motivatie om verder te studeren”, zegt Jelle.
  Deinze
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.