Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photonews

Ongeval op E40 richting kust: twee rijstroken versperd in Nevele

 1. Grootouders voor het klimaat geven tips in bib
  Zulte

  Grootou­ders voor het klimaat geven tips in bib

  Namens Grootouders voor het klimaat komt Rob De Winter op woensdag 8 februari naar de bibliotheek van Zulte. Aan de hand van tal van tips toont hij aan dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan een klimaatvriendelijke wereld. ‘Grootouders voor het klimaat’ is een beweging van grootouders die bezorgd zijn over de klimaatcrisis. Zij willen graag een leefbare wereld nalaten aan hun kleinkinderen. Deze vereniging telt enkele bekende ambassadeurs zoals Janine Bischops, Warre Borgmans, Dirk Draulans, Wouter Torfs en Marc De Bel. Het evenement start om 19.30 uur en de toegang bedraagt 6 euro.
 2. TUD Deinze ziet aantal opdrachten jaarlijks stijgen: “Dankzij goeie stielmannen kunnen we veel in eigen beheer doen”
  PREMIUM
  Deinze

  TUD Deinze ziet aantal opdrachten jaarlijks stijgen: “Dankzij goeie stielman­nen kunnen we veel in eigen beheer doen”

  De dienst Patrimonium van Deinze, beter gekend als ‘den TUD’ of Technische Uitvoeringsdienst, zag het aantal opdrachten de voorbije twee jaar aanzienlijk stijgen. In 2020 stond de teller op 6.979 kleine en grote karweitjes en vorig jaar waren dat er bijna 8.000. Van het opruimen van een dode kat tot de renovatie van het Saveryspand, den TUD is multi-inzetbaar. “Vele burgers zien niet wat onze diensten allemaal doen.”
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.