Livia De Clercq op de atletiekpiste van Deinze. "Mijn lichaam stootte een knieprothese af. Ik heb toen zelf beslist voor een amputatie."
Volledig scherm
Livia De Clercq op de atletiekpiste van Deinze. "Mijn lichaam stootte een knieprothese af. Ik heb toen zelf beslist voor een amputatie." © Foto Anthony Statius

"Nooit gedacht zo ver te staan"

MEIGEMMet Livia De Clercq (34) vertrekt opnieuw een Deinse atleet naar Rio. De jonge vrouw uit Meigem begon in 2013 te trainen met een beenprothese en amper drie jaar later staat ze op de Paralympische Spelen. "Een medaille is niet haalbaar, ik ga om mijn persoonlijke records te verpulveren", zegt Livia.

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"