Noëlla Verzele in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Noëlla Verzele in actie. © Wannes Nimmegeers

Noëlla Verzele uit Landegem is 74 jaar en werkt nog steeds als poetsvrouw: “Thuis doet mijn man de schoonmaak”

Landegem/DeinzeOp paasmaandag viert ze haar 75ste verjaardag, maar Noëlla Verzele uit Landegem (Deinze) is nog steeds aan de slag als poetshulp. Ramen lappen, stofzuigen en dweilen, Noëlla doet het nog steeds met veel plezier. “Thuis tussen vier muren zitten? Niets voor mij, maar na mijn werkdag schuif ik wel graag de voeten onder tafel als mijn man gekookt heeft”, lacht Noëlla.

 1. Lifestyle Tuinbeurs aan kasteel Ooidonk
  Bachte-Maria-Leerne

  Lifestyle Tuinbeurs aan kasteel Ooidonk

  Liefhebbers van natuur, tuinen decoratie kunnen komend weekend in de tuin van kasteel Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne terecht. Op de Lifestyle Tuinbeurs zullen er een honderdtal exposanten met planten, tuinmeubelen, huis-en tuindecoratie, countrykledij, tuinantiek, brocante en streekproducten te vinden zijn. Je kan ook hapjes en drankjes vinden in de kasteeltoren en op diverse plaatsen in het park. Het kasteel zelf bezoeken is mogelijk om 14.15 uur en om 15.15 uur. Iedereen is welkom op vrijdag 23 september van 12 tot 18.30 uur en op zaterdag 24 september en zondag 25 september van 10 tot 18.30 uur. De inkomprijs bedraagt 8,5 euro, kinderen komen gratis binnen.
 2. Tom en Veerle zagen hun dochter Febe Jooris (17) Belgische wielergeschiedenis schrijven: “Terwijl Febe de rust zelve was, zaten wij vol spanning voor ons televisiescherm”
  PREMIUM
  Astene

  Tom en Veerle zagen hun dochter Febe Jooris (17) Belgische wielerge­schie­de­nis schrijven: “Terwijl Febe de rust zelve was, zaten wij vol spanning voor ons televisie­scherm”

  Febe Jooris is de allereerste Belgische vrouw die een WK-medaille heeft behaald in het tijdrijden. Met haar bronzen medaille schrijft de 17-jarige uit Astene (Deinze) een stukje nationale wielergeschiedenis. En of haar ouders Tom (47) en Veerle (46) fier zijn. Wij gingen langs ten huize Jooris, waar het vannacht even nagelbijten was. “Febe zei vroeger altijd dat ze nooit zou koersen en dat ze zeker nooit een wielrenner als vriendje zou hebben. Het kan snel veranderen.”
 3. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).