Nancy Bouckaert en de leden van het stadsbestuur aan de toog van Het Groot Verzet.
Volledig scherm
Nancy Bouckaert en de leden van het stadsbestuur aan de toog van Het Groot Verzet. © Anthony Statius

Nancy Bouckaert tapt woensdag eerste pintjes in stadscafé Het Groot Verzet: “Ik maak er een trekpleister van waar iedereen zich thuis voelt”

DeinzeMet Nancy Bouckaert (47) heeft de stad Deinze een uitbater gevonden voor Het Groot Verzet, het café in dienstencentrum Leiespiegel. Dit doet ze als personeelslid van het stadsbestuur, die de horecazaak vorig jaar in beheer nam, en dit stuit op kritiek van oppositiepartij N-VA. Het Groot Verzet opent op woensdag 14 december de deuren om 9 uur.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
  PREMIUM
  Evergem

  RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”

  De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant.