De zesdejaars van Leiepoort campus Sint-Hendrik zijn klaar voor hun Italiëreis.
Volledig scherm
PREMIUM
De zesdejaars van Leiepoort campus Sint-Hendrik zijn klaar voor hun Italiëreis. © Tim Schelstraete

Na twee jaar mogen zesdejaars Sint-Hendrik weer op Italiëreis: “Extra verzekering en begeleiders in geval van coronabesmetting”

DeinzeDe school Leiepoort campus Sint-Hendrik in Deinze mag na twee jaar nog eens een Italiëreis organiseren. Donderdagochtend vertrekken 150 zesdejaars met de bus naar het zuiden, maar directrice Karla De Ruyck neemt het zekere voor het onzekere. “Er staan extra begeleiders paraat, voor het geval een leerling in quarantaine moet”, zegt Karla.

  1. MIJN DORP. Wendy Van Wanten (63) voelt zich thuis in Aalter: “De burgemeester bedanken? Gewoon even ‘O sole mio’ zingen”
    PREMIUM

    MIJN DORP. Wendy Van Wanten (63) voelt zich thuis in Aalter: “De burgemees­ter bedanken? Gewoon even ‘O sole mio’ zingen”

    Zangeres Wendy Van Wanten (63) woont al bijna dertig jaar in Aalter. Ze werd geboren in Oostende, maar in Aalter komt ze thuis. De centrale ligging van de gemeente is perfect voor haar job als zangeres, al is er meer dat haar aan haar thuisstad bindt. “Op het bankje waar ik vroeger mijn kinderen melk gaf, praten we nu over de dingen des levens.” Wendy toont ons dat bankje, maar ook waar je de beste rosé drinkt en waarom ze de Aalterse brandweervrijwilligers zo dankbaar is.
    Aalter