Voor het beschadigde deel hangt een gordijntje met daarop het woord censuur. Onder het gordijntje vind je QR-codes.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het beschadigde deel hangt een gordijntje met daarop het woord censuur. Onder het gordijntje vind je QR-codes. © Anthony Statius

Na gestolen borsten: kunstbanner hersteld met gordijntje en hulp van Sinterklaas

DeinzeNadat zijn kunstwerk door een onbekende dader met een scherp voorwerp bewerkt werd, heeft de Deinse amateurkunstenaar Marc Willems (67) een creatieve manier gevonden om de verdwenen blote borsten te vervangen. Achter een blauw gordijntje vind je geen boezems, maar wel... een interview met Sinterklaas.

 1. Personeel Makro Eke legt het werk neer: “De bom is gebarsten”
  Eke/Nazareth

  Personeel Makro Eke legt het werk neer: “De bom is gebarsten”

  De medewerkers van de Makro-supermarkt in Eke (Nazareth) hebben vrijdagochtend spontaan het werk neergelegd. De aanleiding voor de stakingsactie zijn de geruchten over een eventuele verkoop van de Belgische Makro- en Metro-filialen door het Duitse moederbedrijf. “Er is al jaren onzekerheid en ook nu geeft de directie ons geen enkele duidelijkheid”, zegt Andy D’haeseleer, werknemer en vakbondsafgevaardigde voor ACV Puls.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.