De Apolloniakapel werd 5 jaar geleden verwoest
Volledig scherm
De Apolloniakapel werd 5 jaar geleden verwoest © Joeri Seymortier

Na 5 jaar heropbouw Apolloniakapel

AALTER/DEINZEVijf jaar na het ongeval waardoor de Apolloniakapel aan de Tieltsesteenweg in Aalter verwoest werd, wordt de kapel nu herbouwd. De leerlingen van het VTI Deinze zullen dat doen.

 1. Na de 7-1-zege tegen Eine nu 1-5-winst voor Robbert De Smul en Zeveren Sportief: “Vooral de efficiëntie ging omhoog”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Na de 7-1-zege tegen Eine nu 1-5-winst voor Robbert De Smul en Zeveren Sportief: “Vooral de efficiën­tie ging omhoog”

  De voorbije weken schoot tweedeprovincialer Zeveren Sportief met scherp. Vorige week poeierde het KWIK Eine af, 7-1 nota bene, en afgelopen weekend liet het andermaal duidelijke cijfers noteren: 1-5 op het veld van Edeboys. Robbert De Smul was met drie doelpunten één van de smaakmakers bij de paars-witten. Hij is vooral blij dat hij de weg naar doel heeft gevonden.
 2. Ignace (76) werkt al halve eeuw als hulpsint: "Het mooiste compliment? Dat kinderen eigenlijk wel weten wie je bent, maar toch geloven dat ze bij Sinterklaas zijn"
  PREMIUM
  Hansbeke/Deinze

  Ignace (76) werkt al halve eeuw als hulpsint: "Het mooiste compliment? Dat kinderen eigenlijk wel weten wie je bent, maar toch geloven dat ze bij Sinter­klaas zijn"

  Al vijftig jaar lang krijgt Sinterklaas hulp van Ignace Neerman (76) uit Hansbeke, bij Deinze. Ook dit weekend zal de hulpsint samen met zijn trouwe Zwarte Piet tientallen kinderen blij maken met huisbezoekjes. “Voor mijn eerste kostuum had ik het trouwkleed van mijn vrouw verknipt, maar daar kan ik niet meer in”, lacht Ignace.