De collectie trapauto's in het mudel.
Volledig scherm
PREMIUM
De collectie trapauto's in het mudel. © Peter Claeys

Mudel redt op de valreep unieke trapautoverzameling: “Stad investeert 125.000 euro in waardevol erfgoed”

DeinzeHet museum van Deinze heeft de collectie unieke trapauto’s, die er al sinds 2016 te zien zijn, grotendeels aangekocht. Dit was nodig, want de eigenaars van het speelgoed deden hun volledige verzameling woensdagavond van de hand via het veilinghuis Carlo Bonte Auctions in Brugge. “Ik ben blij dat we dit Deinse erfgoed konden redden", zegt mudel-conservator Wim Lammertijn. De stad telde er een aanzienlijke som geld voor neer.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Nick Hollevoet (35) brengt ode aan zijn grootoom Lucien ‘Lulu’ Maes: “Hij was één van de eerste Deinzenaren die in de jaren 50 uit de kast kwam”
  PREMIUM
  Deinze

  Nick Hollevoet (35) brengt ode aan zijn grootoom Lucien ‘Lulu’ Maes: “Hij was één van de eerste Deinzena­ren die in de jaren 50 uit de kast kwam”

  Komiek Nick Hollevoet is terug, maar deze keer niet met grappen over Deinze en haar gestelde lichamen. Wel met de theatermonoloog ‘Lulu’, waarin hij in de huid kruipt van Lucien Maes, zijn grootoom zaliger die in de regio bekendstond als ‘Meiske Maes’. “Hij heeft zijn geaardheid nooit weggestoken, maar hij heeft er ook nooit te koop mee gelopen”, zegt Nick.