Enkele stenen van het monument zijn losgekomen.
Volledig scherm
Enkele stenen van het monument zijn losgekomen. © Anthony Statius

Monument begraafplaats Petegem wordt gerestaureerd

Petegem-aan-de-LeieHet monument op de begraafplaats in deelgemeente Petegem-aan-de-Leie (Deinze) wordt gerestaureerd. Enkele stenen kwamen los en er vallen ook wat barsten te bespeuren.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Braavo Trend Store & Tea Lounge en De Speelvogel winnen toegankelijkheidsprijs: “Hopelijk moedigen we andere handelaars aan”
  Deinze

  Braavo Trend Store & Tea Lounge en De Speelvogel winnen toeganke­lijk­heids­prijs: “Hopelijk moedigen we andere handelaars aan”

  Braavo Trend Store & Tea Lounge en De Speelvogel hebben de toegankelijkheidsprijs van Deinze gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan handelaars en vrije beroepen die hun zaak toegankelijk maken voor personen met een beperking. “Een aangepast toilet voor rolstoelgebruikers zou overal moeten aanwezig zijn”, zegt Janis Derie van Braavo.
 3. Keukenbouwer Michiel is nieuwe eigenaar van naakte reus: “We zullen hem overal meenemen, ook naar het buitenland”
  Play
  Eeklo/Waregem

  Keukenbou­wer Michiel is nieuwe eigenaar van naakte reus: “We zullen hem overal meenemen, ook naar het buitenland”

  De naakte reus langs de E17 in Waregem verhuist naar Eeklo. Zakenman Michiel Steenbeke van Adrem Keukens heeft het opvallende beeld gekocht voor 29.513 euro. De naakte reus zal op verschillende plaatsen te zien zijn. “Het beeld tovert al jaren een glimlach op mijn gezicht. Daarom wou ik de reus hebben”, zegt Michiel Steenbeke. Dit is zijn plan.