Het volkstuinpark in Deinze.
Volledig scherm
Het volkstuinpark in Deinze. © RV

Moestuiniers gezocht voor volkstuinpark

DeinzeTuinhier Deinze is op zoek naar moestuiniers voor het volkstuinpark op de Gaversesteenweg. “Er zijn verschillende percelen vrijgekomen, ervaring is niet vereist”, zegt voorzitster Ethel Van Hoe van Tuinhier Deinze.

 1. Mong Rosseel bundelt grappige corona-avonturen in ‘Oma en Opa dansen de corona’: “Boekje heeft al 4.000 euro opgebracht voor goede doel”
  PREMIUM
  Lievegem/Deinze

  Mong Rosseel bundelt grappige corona-avonturen in ‘Oma en Opa dansen de corona’: “Boekje heeft al 4.000 euro opgebracht voor goede doel”

  De bekende muzikant en theatermaker Mong Rosseel (74) is tijdens de lockdown in zijn pen gekropen. In ‘Oma en opa dansen de corona’ bundelt de Zomergemnaar 24 grappige verhalen over het alledaagse leven in uitzonderlijke tijden. De opbrengst van de verkoop van het boek gaat integraal naar zijn ‘Vrienden van KeMoPoDi’, een groep vrijwilligers uit Lievegem en Deinze die enkele dorpen in Senegal steunen. “Dit boekje is begonnen als grap, maar ondertussen heb ik al 38 verhaaltjes geschreven”, zegt Mong.
 2. Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem zet flitspaal met lasertechnologie in
  PZ Deinze-Zulte-Lievegem

  Politiezo­ne Dein­ze-Zul­te-Lievegem zet flitspaal met lasertech­no­lo­gie in

  De politiezone Deinze-Zulte-Lievegem huurt in 2021 op permanente basis een Lidar. Deze superflitspaal met lasertechnologie laat de politie toe om in moeilijke omstandigheden een correcte snelheidsmeting uit te voeren. “Overdreven en onaangepaste snelheid blijven nog steeds de belangrijkste oorzaak van verkeersongevallen, dat willen we aanpakken”, klinkt het bij de politiezone.
 1. Daniël stond tot zijn 83ste achter de toog van café De Lindekens: “De dood van zijn vrouw en de lockdown zijn hem fataal geworden”
  PREMIUM
  Nazareth

  Daniël stond tot zijn 83ste achter de toog van café De Lindekens: “De dood van zijn vrouw en de lockdown zijn hem fataal geworden”

  Daniël Pypaert, de geliefde cafébaas van volkscafé De Lindekens in Nazareth, is overleden. Samen met zijn vrouw Monique stond Daniël 60 jaar achter de toog van het café dat hij met zijn eigen handen had gebouwd. De gloriedagen van De Lindekens werden in 1974 overschaduwd toen hun tienjarige dochter Marleen werd doodgebeten door een panter. “Het café is altijd zijn redding geweest, maar toen mama in maart overleed en zijn café dicht moest door de lockdown, is pa zijn gezondheid er snel op achteruitgegaan”, zegt zoon Andy. Daniël Pypaert werd 83.
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders