Mieke Santens en Lien Bulteel in Magino.
Volledig scherm
PREMIUM
Mieke Santens en Lien Bulteel in Magino. © Anthony Statius

Modezaak Magino krijgt na 32 jaar nieuwe zaakvoerder: Mieke (61) geeft fakkel door aan buurvrouw Lien (38)

DeinzeMieke Santens (61) neemt na 32 jaar afscheid van haar modezaak Magino in de Tolpoortstraat in Deinze. De klanten hoeven echter niet te panikeren, want de winkel wordt overgenomen door Lien Bulteel (38), de buurvrouw van Mieke. “Het zou zonde zijn om zo’n toffe winkel verloren te laten gaan. Mieke stelde voor om de zaak over te nemen en dat sprak me wel aan”, zegt Lien.”

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”
  PREMIUM
  Deinze/Gistel/Ichtegem

  Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”

  Fors geweld, veel schade en een kleine buit. Dat was de rode draad bij de tientallen diefstallen die S.D.C. (38) uit Torhout pleegde. Ontredderd door de dood van zijn vader en gebukt gaand onder een drugsverslaving zocht S. manieren om snel aan geld te geraken. Maar hij had één principe: “Ik zou nooit inbreken in een woning, enkel in openbare gebouwen.” Hij werd uiteindelijk op heterdaad betrapt in een school in Deinze.