De toestellen staan nu in Vinkt.
Volledig scherm
De toestellen staan nu in Vinkt. © rv

Mobiel skatepark ligt in Vinkt

VinktHet mobiele skatepark van de stad Deinze is verhuisd van Hansbeke naar Vinkt. 

 1. INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoorstelling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbestuurder geworden”
  PREMIUM
  Deinze/Merelbeke

  INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoor­stel­ling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbe­stuur­der geworden”

  Niemand die zo West-Vlaams klinkt als... Oost-Vlaming Han Coucke (46). De komiek groeide op in Deinze en bouwde een carrière uit in de stand-upcomedy. Ondanks slechte coronacijfers staat zijn agenda vol: schrijven aan een fictiereeks met Sebastien Dewaele, midden 2022 een voorstelling in het Leietheater én een tournee met Han Solo, zijn bekende typetje. “In het VTI kreeg ik op dag één al klappen. Dus besloot ik op dag twee een grote mond op te zetten. Daar was mijn alter ego eigenlijk al geboren.”
 1. Mudel redt op de valreep unieke trapautoverzameling: “Stad investeert 125.000 euro in waardevol erfgoed”
  PREMIUM
  Deinze

  Mudel redt op de valreep unieke trapauto­ver­za­me­ling: “Stad investeert 125.000 euro in waardevol erfgoed”

  Het museum van Deinze heeft de collectie unieke trapauto’s, die er al sinds 2016 te zien zijn, grotendeels aangekocht. Dit was nodig, want de eigenaars van het speelgoed deden hun volledige verzameling woensdagavond van de hand via het veilinghuis Carlo Bonte Auctions in Brugge. “Ik ben blij dat we dit Deinse erfgoed konden redden", zegt mudel-conservator Wim Lammertijn. De stad telde er een aanzienlijke som geld voor neer.
 2. Ondergelopen kelders en garages zorgen voor frustratie in Oostmeersdreef: “Door kapotte buizen kan het water niet meer weg”
  PREMIUM
  Deinze

  Ondergelo­pen kelders en garages zorgen voor frustratie in Oostmeers­dreef: “Door kapotte buizen kan het water niet meer weg”

  Enkele bewoners van de Oostmeersdreef in Deinze zitten al een tijdje met natte voeten. Bij hevige regenval komen sommige kelders en garageboxen onder water te staan. “Er moet op de naburige werf een rioolbuis geraakt zijn, want het water dat normaal naar de Leie stroomt, geraakt niet meer weg”, zegt Magda Meirlaen (72), die al meermaals haar kelder moest leegpompen.