Een mindervalide man (49) is samen met een vriend veroordeeld voor een hele reeks diefstallen in Deinze en omstreken
Volledig scherm
Een mindervalide man (49) is samen met een vriend veroordeeld voor een hele reeks diefstallen in Deinze en omstreken © Ronny De Coster

Mindervalide man (49) speelt chauffeur voor kompaan tijdens inbraken: “Ik kreeg elke keer 30 euro”

DeinzeEen mindervalide man (49) is samen met een vriend veroordeeld voor een hele reeks diefstallen in Deinze en omstreken. Het tweetal had het voornamelijk gemunt op garageboxen. Die haalden ze leeg, waarna ze de inboedel verkochten via allerlei tweedehandswebsites.

 1. Ex-doelman Wim De Coninck (62) brengt comedyvoorstelling over de koers: “Op mijn zestigste begonnen als acteur maar ik heb de smaak te pakken”
  Deinze

  Ex-doel­man Wim De Coninck (62) brengt comedyvoor­stel­ling over de koers: “Op mijn zestigste begonnen als acteur maar ik heb de smaak te pakken”

  Ex-doelman en huidig voetbalanalist Wim De Coninck uit Grammene (Deinze) staat tegenwoordig op de planken als comedyacteur. Samen met de Tieltse actrice Mie De Neve brengt de vroegere keeper van onder andere Gent en Anderlecht de voorstelling ‘Vader, waarom koersen wij’. “Voetbal was de ideale sport in een gezin van tien kinderen, maar ik ben altijd gepassioneerd geweest door het wielrennen”, zegt Wim.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.