Vito in zijn tuin
Volledig scherm
PREMIUM
Vito in zijn tuin © Lucinde Wahlen

MIJN DORP. Vito Dhaenens, de talentvolle muzikant over zijn Hansbeke : “Het lijkt wel of de kerk gewoon in onze tuin staat”

Hansbeke“Hansbeke staat voor mij symbool als een veilige haven waar ik kan ontvluchten van de drukte van de stad”, zegt Vito. Hij is de zoon van van Dirk Dhaenens, zanger van Derek and The Dirt, maar inmiddels bouwde de flamboyante flapuit ook een aardige muzikale carrière op zichzelf uit. Zo staat hij aan het hoofd van een gelijknamige 7-koppige band, verzorgde hij het voorprogramma van dEUS en The Van Jets tijdens hun allerlaatste show en verkocht hij de Vooruit uit bij de voorstelling van zijn plaat ‘The Restless Kind’.

 1. Florian zorgt voor viergeslacht bij Perfecta
  Deinze

  Florian zorgt voor vierge­slacht bij Perfecta

  In de naai- en breiwinkel Perfecta in Deinze werd op 14 januari een viergeslacht gevierd. Zaakvoerders Jo Van den Berghe (52) en Mieke Leroy zijn de fiere grootouders geworden van Florian, hun eerste kleinkind. Florian is de zoon van Sven Van den Berghe (27) en Hannelore Morel. Sven werkt als ober in brasserie/tearoom De Schipperin op de Markt in Deinze en Hannelore is verpleegkundige. Overgrootvader Jeroom Van den Berghe (82) maakt het viergeslacht compleet.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. Stad Deinze wil gronden gesloopt WZC op zorgsite Ter Leenen verkopen: “Uitbouw ouderenzorg in Nevele wordt onmogelijk gemaakt”
  PREMIUM
  Nevele

  Stad Deinze wil gronden gesloopt WZC op zorgsite Ter Leenen verkopen: “Uitbouw ouderen­zorg in Nevele wordt onmogelijk gemaakt”

  De site aan woonzorgcentrum Ter Leenen in Nevele (Deinze) zorgt voor commotie. De stad Deinze wil de gronden van het gesloopte woonzorgcentrum verkopen, maar dat is niet naar de zin van oppositiepartij N-VA. “De stad verkiest de verkoop aan projectontwikkelaars boven ouderenzorg in Nevele”, zegt Jan Pauwels. Volgens de stad zou de bouw van assistentiewoningen aan Ter Leenen geen efficiënt gebruik van financiële middelen zijn.