Langs de vaart in Lovendegem werd een hele voormiddag geflitst door de politie.
Volledig scherm
Langs de vaart in Lovendegem werd een hele voormiddag geflitst door de politie. © JVK

Met z'n allen netjes op de rem

REGIONet als in de rest van het land zijn gisteren in de regio Eeklo-Deinze massaal flitscontroles gehouden. Het overgrote deel van de bestuurders ging braaf op de rem staan. Enkel bij een controle in de zone Deinze-Zulte liepen uitzonderlijk veel laagvliegers tegen de lamp.

 1. “Ik besef nu dat ik verslaafd ben aan het podium. Afkicken is bikkelhard”: showbizz op z’n gat, maar toch nieuwe single voor Filip D’haeze
  PREMIUM
  Waarschoot/Eeklo

  “Ik besef nu dat ik verslaafd ben aan het podium. Afkicken is bikkelhard”: showbizz op z’n gat, maar toch nieuwe single voor Filip D’haeze

  De showbizz ligt door de lockdown volledig op z’n gat, maar zanger en Ment TV-presentator Filip D’haeze (47) weigert stil te zitten. De man die geboren werd in Eeklo en opgroeide in Waarschoot gooit een cover van Angels van Robbie Williams op de feesttafels. “Ik durf toegeven dat ik in de put gezeten heb. Maar ik moet verder. Wanneer organisatoren binnenkort terug beginnen te boeken, zullen ze eerst denken aan artiesten die ze ook in deze lockdown zien passeren”, meent Filip. Wij gingen bij hem op de koffie.
 2. Teamadventure en Savafoot organiseren zomerkamp: “We geloven in de kracht van samenwerking”
  Deinze

  Teamadven­tu­re en Savafoot organise­ren zomerkamp: “We geloven in de kracht van samenwer­king”

  Ze hebben allebei al jaren ervaring in het organiseren van kinderkampen in Deinze, maar voor het eerst slaan Daan Boydens van Teamadventure en Cedric Vlaeminck en Sabine De Vos van de vzw Savafoot de handen in elkaar. Samen nodigen ze kinderen van 7 tot 14 jaar in de eerste week van augustus uit voor een avonturen/voetbalkamp in de Brielmeersen. De inschrijvingen zijn vandaag gestart. “Blij dat we terug iets hebben om naar uit te kijken”, klinkt het.
 1. Oprichter Eerstelijnshuis Jean-Pierre Hoengenaert overleden: “Een eeuwige optimist die zijn patiënten wist te motiveren”
  PREMIUM
  Deinze

  Oprichter Eerste­lijns­huis Jean-Pier­re Hoenge­naert overleden: “Een eeuwige optimist die zijn patiënten wist te motiveren”

  De Deinse huisarts Jean-Pierre Hoengenaert is in de nacht van zondag op maandag overleden na een korte maar hevige strijd tegen kanker. Dokter Hoengenaert stond in 2014 aan de wieg van het Eerstelijnshuis op de Markt. “Zijn levensdroom was om alle eerstelijnsdisciplines te verenigingen onder één dak. Hij was een verbinder, die heel wat mensen heeft samengebracht”, zegt zijn collega-huisarts Benedicte Dooms.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"