Burgemeester Jan Vermeulen bij het dienstencentrum Leiespiegel.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jan Vermeulen bij het dienstencentrum Leiespiegel. © Anthony Statius

Meevaller voor Deinze: fiscus laat claim van 11 miljoen euro voor bouw Leiespiegel vallen: “We hebben nooit verkeerd gehandeld”

DeinzeDe stad Deinze moet dan toch geen 11 miljoen euro betalen aan de Bijzondere Belastinginspectie. De BBI eiste dit monsterbedrag omdat de Leiestad ten onrechte 21% btw op de bouwkost voor het nieuwe stadhuis Leiespiegel zou gerecupereerd hebben. “We dienden bezwaar in en hebben een akkoord bereikt voor een bedrag van 90.931 euro. Een grote opluchting”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

 1. Toekomstige tunnel Nachtegaalstraat roept vragen op in Petegem én Machelen: “Amper info dus delen we zelf flyers uit”
  PREMIUM
  Petegem/Machelen

  Toekomsti­ge tunnel Nachtegaal­straat roept vragen op in Petegem én Machelen: “Amper info dus delen we zelf flyers uit”

  De toekomstige spoorwegtunnel in de Nachtegaalstraat blijft de gemoederen beroeren in zowel Petegem (Deinze) als Machelen (Zulte). Na de geplande knip voor alle verkeer in de Molenstraat in Deinze zal de tunnel volgens de bezorgde inwoners heel wat verkeersdrukte met zich meebrengen. “Onze vragen blijven onbeantwoord en daarom hebben we 5.000 flyers bedeeld in de buurt. Mensen hebben recht op info over de toekomst van hun buurt”, klinkt het bij buurtcomité Leefbaar Petegem.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. Sophie (55) opent takeaway Flavours in Astene: “Smaken uit alle hoeken van de wereld”
  Astene/Sint-Martens-Latem

  Sophie (55) opent takeaway Flavours in Astene: “Smaken uit alle hoeken van de wereld”

  Met Flavours neemt de Latemse Sophie Van Mossevelde (55) hongerige klanten vanaf dit weekend mee op een culinaire reis rond de wereld. In haar takeaway-winkel in de Dorpsstraat in Astene (Deinze) vind je zowel stevige Italiaanse lasagne als fijne Franse mousses, maar ook kruidige Indische curry en Vlaamse klassiekers zoals hespenrolletjes. “Passie voor lekker eten kreeg ik met de paplepel mee”, zegt Sophie.
 1. Ingrid wordt tijdens wandeling zwaar toegetakeld door losgebroken hond: “Een kind had dit waarschijnlijk niet overleefd”
  PREMIUM
  Deinze

  Ingrid wordt tijdens wandeling zwaar toegeta­keld door losgebro­ken hond: “Een kind had dit waarschijn­lijk niet overleefd”

  Een fijne winterse wandeling is donderdagmiddag voor Ingrid Coppejans uit Deinze uitgedraaid op een ware nachtmerrie. De vrouw verliet om 13.30 uur nietsvermoedend haar woning, maar enkele minuten later lag ze al hevig bloedend te beven van de schrik, niet goed wetende wat haar juist overkomen was. Een ontsnapte Tibetaanse Mastiff had Ingrid plotseling aangevallen en zwaar toegetakeld, tot een buurvrouw haar in huis kon trekken. Met zware verwondingen werd ze naar het ziekenhuis overgebracht. “Ik ben die vrouw die mij gered heeft zo dankbaar”, zegt Ingrid.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is