Tine Lippens, Katrien Vliege en Lien Van Beversluys met OCMW-voorzitter Conny De Spiegelaere en directeur Koen Dierick.
Volledig scherm
Tine Lippens, Katrien Vliege en Lien Van Beversluys met OCMW-voorzitter Conny De Spiegelaere en directeur Koen Dierick. © Foto Anthony Statius

"Meer vrijheid, maar ook meer werk"

DEINZEHet OCMW-woonzorgcentrum in Deinze is een van de eerste rusthuizen in Vlaanderen dat zijn personeel zijn uurrooster laat opstellen. De verpleegkundigen, zorgkundigen en logistieke medewerkers bepalen onderling wie wanneer komt werken. "We hebben meer vrijheid, maar er kruipt meer tijd in. Het rooster invullen gebeurt vooral thuis", klinkt het bij enkele personeelsleden.

 1. Van restaurant naar afhaalwinkel: Den Artiest gooit het roer om in coronatijden
  PREMIUM
  Vosselare

  Van restaurant naar afhaalwin­kel: Den Artiest gooit het roer om in coronatij­den

  Door de coronapandemie schakelen heel wat horecazaken over op takeaway. Voor de meeste ondernemers een tijdelijke reddingsboei om het hoofd boven water te houden, maar voor sommigen is het een permanente carrièreswitch. Zo ook voor Guy De Mulder (52) van Den Artiest in Vosselare (Deinze), dat tijdens de eerste lockdown transformeerde van restaurant tot ‘afhaalboutique’. “Achteraf gezien hebben we de juiste keuze gemaakt”, zegt Guy. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Open Deinze-fractie reageert op ontslag Bart Vandekerckhove: “We steunen hem in zijn strijd om papa’s en mama’s gelijkwaardig te behandelen”
  Deinze

  Open Dein­ze-frac­tie reageert op ontslag Bart Vandekerck­ho­ve: “We steunen hem in zijn strijd om papa’s en mama’s gelijkwaar­dig te behandelen”

  De partij Open Deinze heeft in een mededeling gereageerd op het ontslag van gemeenteraadslid Bart Vandekerckhove. Bart kondigde vandaag aan dat hij de partij, die met CD&V een meerderheidscoalitie vormt in Deinze, verlaat omdat hij geen steun vond in zijn strijd om hemzelf en zijn man Olivier erkend te krijgen als vader van hun eerste kindje Warre.