Zaïna op haar kameel Kim.
Volledig scherm
Zaïna op haar kameel Kim. © Anthony Statius

Meer dan tweeduizend toeschouwers genieten van 75ste Heilig Bloedprocessie in Meigem-dorp

Een paar duizend toeschouwers heeft zondagmiddag de Meigemse Hoogdag van dichtbij gezien. Voor de 75ste editie van de Heilig Bloedprocessie werden er enkele nieuwe taferelen uitgebeeld en nieuwe dieren van stal gehaald. “Ik doe al van mijn drie jaar mee, maar nu mocht ik op een kameel rijden. Extra spannend”, zegt Zaïna De Vreese (12) uit Meigem. 

 1. AZ Alma bleef lang gespaard, maar nu komt ook daar coronadrukte op gang: “Verdubbeling in tien dagen, dus moeten we oppassen”
  PREMIUM
  Meetjesland

  AZ Alma bleef lang gespaard, maar nu komt ook daar coronadruk­te op gang: “Verdubbe­ling in tien dagen, dus moeten we oppassen”

  De coronadrukte laat zich nu ook voelen in het AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland. Maandagmiddag waren daar 21 coronapatiënten opgenomen. In vergelijking met andere ziekenhuizen valt dat aantal mee, maar het is toch een verdubbeling van het cijfer tien dagen geleden. “We zijn lang gespaard gebleven, maar de stijging zet zich nu ook bij ons door. Voorzichtigheid is geboden”, klinkt het in het ziekenhuis.
 2. Lievegem moet knopen doorhakken: “Drie volwaardige containerparken voor 26.000 inwoners is niet realistisch”
  PREMIUM
  Lievegem

  Lievegem moet knopen doorhakken: “Drie volwaardi­ge container­par­ken voor 26.000 inwoners is niet realis­tisch”

  Lievegem moet knopen doorhakken over de toekomst van de containerparken. Zomergem en Lovendegem lijken een zekerheid, maar krijgt Waarschoot wel het nieuwe containerpark zoals beloofd? N-VA twijfelt en vraagt na twee jaar bestuur duidelijkheid. “Drie volwaardige containerparken is veel voor een gemeente als Lievegem. Maar dat er in Waarschoot iets moet komen, staat vast”, klinkt het bij het bestuur.
 1. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond