Enkele krantenlezers in de bibliotheek van Deinze.
Volledig scherm
Enkele krantenlezers in de bibliotheek van Deinze. © Anthony Statius

Meer dan 11.000 leners in bibliotheken van Deinze en Landegem

Het aantal leners in de bibliotheken van Deinze en Landegem zit in stijgende lijn. “Het aantal actieve leners is  vorig jaar gestegen tot meer dan 11.000 en het aantal ontleningen tot 234.454. Dit betekent dat iedere inwoner gemiddeld zes boeken per jaar leest”, zegt cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V). 

0 reacties

 1. Liefst 376.000 euro naar verkeerde rekening gestort: werkneemster van Stad Deinze slachtoffer van online oplichters
  Deinze

  Liefst 376.000 euro naar verkeerde rekening gestort: werkneem­ster van Stad Deinze slachtof­fer van online oplichters

  Een werkneemster van Stad Deinze is slachtoffer geworden van internetfraude tijdens het betalen van een factuur. De vrouw dacht dat ze de rekening betaalde voor openbare werken, maar stortte in werkelijkheid maar liefst 376.000 euro naar oplichters. Zes mannen die deel uitmaakten van het phishing-netwerk moesten zich daarvoor woensdag in de rechtbank verantwoorden.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee