Martha De Smet leest vlotjes de brief van koning Filip voor.
Volledig scherm
Martha De Smet leest vlotjes de brief van koning Filip voor. © Anthony Statius

Martha straalt op 101ste verjaardag: “Content zijn helpt om oud te worden”

Deinze101 lentes heeft Martha De Smet op de teller staan, maar ze kan gemakkelijk 20 jaar liegen. De kranige dame doet nog aan sport en de verjaardagsbrief van de koning leest ze vlot voor, zonder bril.

 1. Basiel Decraenetocht in Bachte-Maria-Leerne
  Bachte-Maria-Leerne

  Basiel Decraene­tocht in Bach­te-Ma­ria-Leer­ne

  Wandelclub De Natuurvrienden organiseert op zaterdag 14 mei de 24ste editie van haar Basiel Decraenewandeltocht. De wandeling start tussen 7 en 15 uur in de basisschool Leernest in Bachte-Maria-Leerne en er is een rustpost voorzien in de zaal De Engel. Deelnemers hebben de keuze uit een parcours van 6, 10, 15 of 20 kilometer. De wandeling volgt een parcours door de groene omgeving van het Kasteel Ooidonk. Er is een gratis bloempje voorzien voor iedere ingeschreven deelnemer.
 2. Toekomstig Djemba-lokaal afgekeurd want kans op overstromingen: “Werken schuiven minstens een half jaar op”
  Bachte-Maria-Leerne

  Toekomstig Djem­ba-lo­kaal afgekeurd want kans op overstro­min­gen: “Werken schuiven minstens een half jaar op”

  Geen leuk nieuws voor jeugdbeweging Djemba in Bachte-Maria-Leerne (Deinze). Het ontwerp voor het nieuwe lokaal op domein de Gavergans werd afgekeurd door de Vlaamse overheid omdat het in overstromingsgevoelig gebied ligt. “We hebben de normale procedure gevolgd, maar de overstromingskaarten werden recent gewijzigd. Het architectenbureau moet een volledig nieuw ontwerp maken”, zegt jeugdschepen Rutger De Reu (CD&V).