Archiefbeeld: koers op de Markt van Deinze.
Volledig scherm
Archiefbeeld: koers op de Markt van Deinze. © Anthony Statius

Markt tijdelijk afgesloten tijdens feestelijke markt en wielerwedstrijden

DeinzeIn Deinze vinden er tijdens de feestelijke markt op woensdag 28 juli twee wielerwedstrijden plaats. De Markt en de Gentpoortstraat, tussen de Kaaistraat en de Markt, zijn van woensdag 6 uur tot donderdag 1.30 uur afgesloten.

 1. Paardenfestival in De Brielmeersen
  Deinze

  Paardenfes­ti­val in De Brielmeer­sen

  Paardenliefhebbers moeten op zondag 2 oktober in recreatiedomein De Brielmeersen in Deinze zijn. Samen met de stad Deinze, Pakov en Il Mondo organiseert de provincie Oost-Vlaanderen een groot paardenfestival. Van 9 tot 15 uur is er de provinciale prijskamp trekpaarden met als hoogtepunten de Grote Prijs Stad Deinze en de Grote Prijs provincie Oost-Vlaanderen waarbij je ook de oud-kampioenen kan bewonderen. Deze prijskamp wordt afgesloten met de traditionele parade door de fokkers. Voor de kinderen is er van 14 tot 17 uur animatie, waaronder ritjes met paarden en pony’s, paarden verzorgen, huifkarritten en een springkasteel. Wie met de auto komt, parkeert het best op de parking Brielpoort of op de parking van KMSK Deinze. De parking bij de jachthaven is op 2 oktober gereserveerd voor de deelnemers aan de prijskamp.
 2. Anna (96) kijkt met veel bewondering naar afscheid van haar leeftijdsgenote Queen Elizabeth II: “Ik zou zo haar plaats kunnen innemen”
  PREMIUM
  Deinze

  Anna (96) kijkt met veel bewonde­ring naar afscheid van haar leeftijds­ge­no­te Queen Elizabeth II: “Ik zou zo haar plaats kunnen innemen”

  Toen Queen Elizabeth II vorig jaar ondanks gezondheidsproblemen toch opnieuw aan het werk ging, keek Anna nog vol bewondering naar haar leeftijdgenote. Nog geen jaar keek ze met pijn in het hart naar haar begrafenis, en dat voelt ze tot diep in haar 96 jaar oude gestel. “Toen ze stierf heb ik de daaropvolgende nacht slecht geslapen. De schrik zat er toch in dat Pietje de Dood mij ook wel eens snel zou kunnen bezoeken.”