Marc de Bel en sportminister jagen kinderen uit hun zetel

Kruishoutems jeugdauteur Marc de Bel en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) hebben zaterdag in de Zwalmse sporthal het boek 'Moovie is jarig' voorgesteld. Dat moet kinderen aanzetten tot bewegen. Beide heren gaven alvast het goede voorbeeld door het tegen elkaar op te nemen in een voetbalwedstrijd.

 1. Jongeman (27) moet zich aan strenge voorwaarden houden na herhaaldelijk partnergeweld
  Zwevegem / Oeselgem

  Jongeman (27) moet zich aan strenge voorwaar­den houden na herhaalde­lijk partnerge­weld

  Een 27-jarige man uit Oeselgem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden met uitstel omdat hij zijn vriendin meermaals zwaar toetakelde bij haar thuis in Zwevegem. Beiden kampten met een zware alcohol- en drugsverslaving maar zijn ondertussen volledig clean. De jongeman belandde door de feiten een tijdlang achter de tralies en moet nu een aantal jaren strenge voorwaarden naleven.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Van Spaanse les naar Spaanse wijn: Hannelore lanceert wijnwebshop met degustatieruimte
  PREMIUM
  Deinze/Machelen-aan-de-Leie

  Van Spaanse les naar Spaanse wijn: Hannelore lanceert wijnweb­shop met degustatie­ruim­te

  Voor de betere wijnen en andere dranken uit Spanje kan je terecht bij Hola Vinos. De voormalige leerkracht Spaans Hannelore De Smet (42) stampte deze webshop samen met haar man Wouter Claeys (41) uit de grond. De wijnen liggen opgeslagen in Machelen-aan-de-Leie (Zulte) en vanaf oktober geeft Hannelore tastings in het vroegere Huis Van Thuyne op de Markt van Deinze. “Ik vind persoonlijk contact met de wijnbouwers belangrijk en mijn kennis van de taal is hierbij een pluspunt”, zegt Hannelore.