Dennis Van Den Berghe en Kimberley Lammerteyn bij 'hun' Sint-Poppoplein met Tolpoortbrug.
Volledig scherm
Dennis Van Den Berghe en Kimberley Lammerteyn bij 'hun' Sint-Poppoplein met Tolpoortbrug. © Anthony Statius

Liefde is... Sint-Poppoplein bouwen in Lego-blokjes

EVERGEM/DEINZEBrick Event deed afgelopen weekend heel wat monden van Lego-fans openvallen. Naast een exacte replica van het station Amsterdam Centraal of een 3,5 meter hoge kraan, werd ook het Sint-Poppoplein van Deinze nagebouwd. "Omdat ik daar vorige zomer de liefde van mijn leven heb leren kennen", zegt de 34-jarige Deinzenaar Dennis Van Den Berghe.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen
  Kortrijk

  Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen

  Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. “Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk, we voelen er ons als een vis in het water”, lacht Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel.