De vrijwilligers van Leietheater.
Volledig scherm
De vrijwilligers van Leietheater. © rv

Leietheater start met ticketverkoop derde cultuurseizoen

DeinzeHet Leietheater start vandaag met de ticketverkoop van het derde cultuurseizoen. Op 30 september opent het cultuurcentrum de deuren en dit zonder bijkomende coronamaatregelen.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Buurtbewoners ongerust over bouwplannen DVC Heilig Hart: “Bachte moet Bachte blijven. We willen niet dat onze wijk een instelling wordt”
  PREMIUM
  Bachte-Maria-Leerne

  Buurtbewo­ners ongerust over bouwplan­nen DVC Heilig Hart: “Bachte moet Bachte blijven. We willen niet dat onze wijk een instelling wordt”

  Het dienstverleningscentrum Heilig Hart heeft bouwplannen in Bachte-Maria-Leerne (Deinze). De zorgvoorziening voor kinderen en volwassenen met een beperking wil wooneenheden voor 60 kinderen en een stedelijke kinderopvang bouwen op de hoek van de Peperstraat en de Leernsesteenweg (N466). Ook met een leegstaand huis en een groot perceel grond in de Dulakkerweg heeft het DVC plannen. Maar dat is niet naar de zin van vele buurtbewoners.