De leerlingen kwamen de pannenkoeken persoonlijk afgeven aan de buren.
Volledig scherm
De leerlingen kwamen de pannenkoeken persoonlijk afgeven aan de buren. © Anthony Statius

Leerlingen Sint-Theresia delen pannenkoeken uit aan de buren: “Als dank voor hun geduld tijdens werken”

DeinzeEnkele bewoners van de Gentpoortstraat in Deinze kregen dinsdagmiddag een lekkere verrassing aan huis geleverd. De leerlingen van Leiepoort campus Sint-Theresia deelden pannenkoeken uit en daar hadden ze een goede reden voor. “De werken aan onze school brengen heel wat overlast met zich mee. Met deze actie willen we de mensen bedanken voor hun geduld”, klinkt het.

 1. Leerlingen Het Leerbos beschilderen ruilkast voor de buurt
  Deinze

  Leerlingen Het Leerbos beschilde­ren ruilkast voor de buurt

  De leerlingen van basisschool Het Leerbos in Deinze lieten hun creativiteit de vrije loop om de buurt meer samen te brengen. Op vraag van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius beschilderde ze een ruilkast die aan dienstencentrum De Bosrank staat. “Met deze kast willen we meer interactie tussen de buurtbewoners, de bezoekers van De Bosrank, de rusthuisbewoners en de leerlingen van onze school bekomen”, zegt Anne-Marieke Goossens van Het Leerbos. “Op dit moment kan je er stekjes van planten ruilen, maar later kunnen dit ook cd’s, boeken of andere materialen. Het is echter niet de bedoeling dat mensen er hun afval in steken.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.