De school toont trots de cheque.
Volledig scherm
De school toont trots de cheque. © RV

Leerlingen Sint-Theresia Deinze steunen ‘Kom op tegen Kanker’

DeinzeDe oudste leerlingen van Leiepoort campus Sint-Theresia en hun leerkrachten hebben een mooie cheque van 3.606 euro overhandigd aan Kom op tegen Kanker.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. PC Leiehoek Machelen wint Grand Cru-petanquetornooi
  Deinze/Zulte

  PC Leiehoek Machelen wint Grand Cru-petanque­tor­nooi

  Onder een stralende zon kwamen 32 teams afgezakt naar het Grand Cru-petanquetornooi in Petegem-aan-de-Leie (Deinze). Naast teams uit Deinze en Zulte kwamen ook petanquers uit Lievegem, Oudenaarde en Izegem naar de terreinen van PCDe Witte Kaproenen. De spannende finale werd gespeeld tussen De Rotse Izegem en PC Leiehoek Machelen, die uiteindelijk aan het langste eind trok. Roland Van Daele en zijn kleinzonen Arne en Ybe Vertriest kregen nog enkele flessen goede wijn en een fles pastis mee naar huis.
 3. Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentieke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”
  PREMIUM
  Gent/Waasland

  Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentie­ke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”

  Sportjournalist Stijn Vlaeminck groeide op in Lokeren en woont intussen al meer dan de helft van zijn leven in Gent. Waar kunnen we hem vinden als hij geen verslag uitbrengt van een wielerklassieker of de sport in het VTM Nieuws presenteert? Stijn deelt voor ons zijn favoriete horecazaken, fietsroutes, shopadressen en natuurplekjes.