De leerlingen van Gottem met hun zelfgemaakt speelgoed.
Volledig scherm
De leerlingen van Gottem met hun zelfgemaakt speelgoed. © Anthony Statius

Leerlingen Gottem maken speelgoed voor het goede doel

De leerlingen en leerkrachten van de tweede en derde graad van basisschool De Kerselaar uit Gottem hebben speelgoed gemaakt voor het goede doel. Hun creaties werden overhandigd aan vzw Contactcentrum Deinze, verdeling Voedselbank.

 1. Vijf katholieke Deinse basisscholen sluiten door overmacht: uitschieter van 18 besmettingen in één klas
  PREMIUM
  Deinze

  Vijf katholieke Deinse basisscho­len sluiten door overmacht: uitschie­ter van 18 besmettin­gen in één klas

  Het bestuur van de Katholieke Scholen Regio Deinze heeft beslist om vijf van de tien vestigingen te sluiten. Vanaf donderdag zitten alle 703 leerlingen van de basisscholen Wonterwijs in Wontergem, De Kerselaar in Gottem, De Vrije Basisschool in Zeveren en Vinkt en Leernest in Bachte-Maria-Leerne thuis of in de noodopvang. De reden is overmacht door het grote aantal besmettingen, met als uitschieter basisschool Leernest, waar 18 van de 26 zesdejaars besmet zijn. “De veerkracht bij het personeel is bijna op”, zegt algemeen directeur Sabine De Meyer.
 2. 15 coronapositieven bij SK Deinze: inhaalmatch op Westerlo uitgesteld
  Belgisch voetbal

  15 coronaposi­tie­ven bij SK Deinze: inhaal­match op Westerlo uitgesteld

  In 1B rust een vloek op het duel tussen Westerlo en Deinze. Enkele weken geleden werd de partij verdaagd omdat bij Westerlo meer dan zeven spelers met corona waren besmet. De inhaalmatch van komende maandag in het Kuipje is uitgesteld omdat vijftien personen van Deinze positief testten op Covid-19. Vorige week miste één speler door ziekte de partij bij Club NXT. Twee andere A-kernspelers kregen donderdagvoormiddag te horen dat ze een positieve test hadden afgelegd. Zij ontbraken in de partij van vrijdagavond tegen Westerlo (2-2). Een nieuwe test bracht aan het licht dat intussen vijftien personen – spelers, staf en entourage werden extra getest – een besmetting opliepen. De partij in het Westelse Kuipke voorzien maandagavond gaat niet door. De thuismatch van Deinze op zondag 1 november tegen leider Seraing staat eveneens op de helling. Van de vijftien positief geteste personen heeft slechts één iemand symptomen. Iedereen werd in quarantaine geplaatst.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery