Kathy Geirnaert en haar dochter Isaline.
Volledig scherm
Kathy Geirnaert en haar dochter Isaline. © Anthony Statius

Leerkracht Kathy (48) start met kooklessen en culinaire boxen:” Genieten en gezelligheid staan centraal”

DeinzeKathy Gernaert uit Deinze heeft twee grote passies: lesgeven en koken. Het eerste doet ze al 25 jaar in het buitengewoon lager onderwijs in Viblo Leieland en het tweede deed ze tot nu toe vooral voor vrienden en familie, maar met ‘Kath Food Y’ brengt ze daar verandering in. “Met kooklessen en culinaire boxen kan ik mijn beide passies combineren", zegt Kathy.

  1. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights:  “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
    PREMIUM
    Kaprijke

    Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

    De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”