Koen Meirlaen aan het mudel.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Meirlaen aan het mudel. © Anthony Statius

Leerkracht aardrijkskunde lanceert portaalwebsite over klimaatopwarming: “Er is dringend nood aan juiste informatie én aan engagement”

‘The oceans are rising, so get informed.’ Met deze slogan lanceert leerkracht aardrijkskunde Koen Meirlaen een nieuwe campagne om het volledige land te waarschuwen voor de dreigende opwarming van de aarde. Via de portaalwebsite www.sogetinformed.com wil hij jong en oud informeren, maar ook engageren om zijn boodschap te delen. “De echte boosdoener is het gebruik van fossiele brandstoffen, niet de plastic zakjes in de supermarkt. Het wordt tijd dat mensen juist geïnformeerd worden over de klimaatproblematiek”, zegt Koen. 

  1. Stijging van aantal besmettingen in Deinze op dinsdag 20 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Deinze op dinsdag 20 oktober

    In Deinze zijn er op één dag 23 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 19. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 116 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Deinze komt dat getal nu op 266 te liggen. Deinze heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.