Teeltschade door de warmte.
Volledig scherm
Teeltschade door de warmte. © Benoit De Freine

Landbouwers kunnen teeltschade laten schatten

DeinzeLand -en tuinbouwers uit Deinze kunnen teeltschade door de warmte laten schatten door de stedelijke schattingscommissie.

 1. Eerste toenadering tussen burgemeester Jan Vermeulen en Patrick Piens: “Er is een conflict tussen publieke en private belangen”
  PREMIUM
  Deinze

  Eerste toenade­ring tussen burgemees­ter Jan Vermeulen en Patrick Piens: “Er is een conflict tussen publieke en private belangen”

  Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en Patrick Piens, de man die met Deinze Koopcenter procedeert tegen verschillende projecten in Deinze, hebben voor het eerst aan tafel gezeten. Dit liet burgemeester Jan Vermeulen donderdagavond weten aan de gemeenteraad. Raadslid Bart Vermaercke (N-VA) vroeg om een bemiddelaar aan te stellen, maar dit voorstel werd door de meerderheidspartijen verworpen.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 4. Van shoppen met muziek tot prijzen scoren uit een grijpmachine: zeven speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Deinze en het Meetjesland
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van shoppen met muziek tot prijzen scoren uit een grijpmachi­ne: zeven speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Deinze en het Meetjes­land

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het opnieuw Weekend van de Klant. Heel wat lokale handelaars in verschillende gemeenten in Vlaanderen leggen hun klanten dit weekend extra in de watten. Ook in het Meetjesland en Deinze geniet je als klant van allerlei leuke attenties. Van shoppen met muziek in Eeklo tot prijzen scoren uit de grijpmachine in DeinzeShopping: wij lijstten zeven tips op om niet te missen tijdens het Weekend van de Klant in Deinze en het Meetjesland.