In De Brielpoort werd woensdag de laatste coronaprik gezet.
Volledig scherm
In De Brielpoort werd woensdag de laatste coronaprik gezet. © Anthony Statius

Laatste prik gezet in vaccinatiecentrum De Brielpoort

Deinze/Zulte/Nazareth/Sint-Martens-Latem/De PinteIn De Brielpoort in Deinze werden vandaag de laatste coronavaccin gegeven aan inwoners uit Deinze, Zulte, maar ook Sint-Martens-Latem, Nazareth en De Pinte. De medewerkers en vrijwilligers kregen van de Koninklijke Bakkersbond Deinze een gebak als bedanking voor hun inzet.

 1. Mudel redt op de valreep unieke trapautoverzameling: “Stad investeert 125.000 euro in waardevol erfgoed”
  PREMIUM
  Deinze

  Mudel redt op de valreep unieke trapauto­ver­za­me­ling: “Stad investeert 125.000 euro in waardevol erfgoed”

  Het museum van Deinze heeft de collectie unieke trapauto’s, die er al sinds 2016 te zien zijn, grotendeels aangekocht. Dit was nodig, want de eigenaars van het speelgoed deden hun volledige verzameling woensdagavond van de hand via het veilinghuis Carlo Bonte Auctions in Brugge. “Ik ben blij dat we dit Deinse erfgoed konden redden", zegt mudel-conservator Wim Lammertijn. De stad telde er een aanzienlijke som geld voor neer.
 2. Voorlopig geen tweede vaccinatiecentrum: "Capaciteit en snelheid in Ten Bosse worden opgedreven"
  PREMIUM
  Deinze/Zulte/Sint-Martens-Latem/De Pinte/Nazareth

  Voorlopig geen tweede vaccinatie­cen­trum: "Capaciteit en snelheid in Ten Bosse worden opgedreven"

  Er komt voorlopig geen tweede vaccinatiecentrum voor de inwoners van Deinze, Zulte, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Nazareth. Het aantal shiften en de snelheid van vaccineren in het bestaande centrum in kasteel Ten Bosse/D’Hulhaege in Deinze wordt wel opgedreven. Er wordt ook nagedacht over onder andere een fast line voor jongeren.
 1. Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”
  PREMIUM
  Aalter/Oostende

  Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”

  Wendy Van Wanten (61) is dinsdagavond de centrale gast in ‘Het Huis’ op Een. Alhoewel het eigenlijk Iris Vandenkerckhove is die programmamaker Eric Goens beter wil leren kennen. Met een duik in haar kinderjaren in Oostende, de gouden jaren na de PinUp Club, en oprechte emoties laat Wendy zich zien van een kant die ze zelden openbaar maakt. “Wendy was voor mij een vlucht voor verborgen verdriet”, bekent La Van Wanten. Haar verhaal.
 2. Oude stadhuis van Deinze wordt testcentrum: “Huisartsen, apothekers en ziekenhuizen overbevraagd, dus nood aan extra locatie”
  PREMIUM
  Deinze/Zulte/Sint-Martens-Latem/De Pinte/Nazareth

  Oude stadhuis van Deinze wordt testcen­trum: “Huisartsen, apothekers en ziekenhui­zen overbe­vraagd, dus nood aan extra locatie”

  Het oude stadhuis op de Markt van Deinze wordt opnieuw ingericht als testcentrum. Houders van een ‘Covid-19 Test Prescription Code’ of CTPC-code, ongeacht of ze in Deinze wonen, kunnen er vanaf maandag terecht om zich te laten testen op een eventuele besmetting met het coronavirus. “Een extra testcentrum is nodig om de druk op de andere testlocaties te verminderen”, zegt Johan Matthijs.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.