Francis Maere bij één van de kunstwerken met zicht op het landschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Francis Maere bij één van de kunstwerken met zicht op het landschap. © Anthony Statius

Kunst spotten in kasteeltuin en oude hoeve: galerijhouder Francis (60) tovert domein Ooidonk om tot art festival

Bachte-Maria-Leerne/DeinzeKunstliefhebbers moeten deze zomer in Bachte-Maria-Leerne, bij Deinze, zijn. Kunsthandelaar Francis Maere (60) geeft met het art festival Let’s Get Out meer dan 140 werken van een dertigtal kunstenaars, waaronder grote namen zoals Stief Desmet en Arne Quinze, een plek in de tuin van kasteel Ooidonk en de nabijgelegen beschermde hoeve. Met het pop-uprestaurant Douglas & Boxy’s komen er ook kunstwerkjes op het bord.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Stad Deinze rolt fietsstratenplan uit: in deze straten krijgen tweewielers binnenkort voorrang
  PREMIUM
  Deinze

  Stad Deinze rolt fietsstra­ten­plan uit: in deze straten krijgen tweewie­lers binnenkort voorrang

  De stad Deinze liet door het Gentse studiebureau Traject onderzoeken waar er nog fietsstraten kunnen ingevoerd worden. In zo’n straat geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur en krijgen fietsers voorrang op gemotoriseerd verkeer, zoals dat nu bijvoorbeeld het geval is in de Tolpoortstraat. Het fietsstratenplan werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad. Wij geven je een een overzicht per deelgemeente.