Burgemeester Jan Vermeulen met de gemeenschapswachten Kristin Pattyn en Annelies Wauters.
Volledig scherm
Burgemeester Jan Vermeulen met de gemeenschapswachten Kristin Pattyn en Annelies Wauters. © Anthony Statius

Kristin en Annelies zijn eerste stedelijke gemeenschapswachten van Deinze: “Leukste aan de job? Het sociaal contact met de burgers”

DeinzeDe ogen en de oren zijn van de burgemeester en de burgers. Dat is de taak van Kristin Pattyn (56) en Annelies Wauters (39), de twee nieuwe gemeenschapswachten van de stad Deinze. Ze waken al enkele maanden over de veiligheid en de leefbaarheid in alle zeventien dorpen en vanaf vandaag doen ze dat in hun paars uniform. “De meerderheid van de mensen die we aanspreken, is vriendelijk en luistert wanneer we een opmerking maken.”

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. BINNENKIJKER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuwden alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuw­den alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”

  Als er in het VTM-programma ‘Latem Leven’ één duo niet zo opvalt door excentrieke looks of hun gedrag, is het wel ondernemerskoppel Olivier Van de Vijver (42) en Karen Van De Weghe (32). Sinds een paar maanden wonen ze aan de oevers van de Leie in een prachtig gerenoveerde villa uit de jaren 30. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging een kijkje nemen.