De reus Fikske op wandel door Deinze.
Volledig scherm
De reus Fikske op wandel door Deinze. © rv

Klaar voor Canteclaer: nieuwe reus Fikske gedoopt

DeinzeIn de Stoet van Canteclaer lopen enkele nieuwe reuzen mee. De reus Fikske bleef tot de avond voor de stoet een goed bewaard geheim. Zaterdag werd het vrolijke haantje nog gedoopt en onder heel wat belangstelling mocht het al een deel van het parcours uittesten.

 1. PC Leiehoek Machelen wint Grand Cru-petanquetornooi
  Deinze/Zulte

  PC Leiehoek Machelen wint Grand Cru-petanque­tor­nooi

  Onder een stralende zon kwamen 32 teams afgezakt naar het Grand Cru-petanquetornooi in Petegem-aan-de-Leie (Deinze). Naast teams uit Deinze en Zulte kwamen ook petanquers uit Lievegem, Oudenaarde en Izegem naar de terreinen van PCDe Witte Kaproenen. De spannende finale werd gespeeld tussen De Rotse Izegem en PC Leiehoek Machelen, die uiteindelijk aan het langste eind trok. Roland Van Daele en zijn kleinzonen Arne en Ybe Vertriest kregen nog enkele flessen goede wijn en een fles pastis mee naar huis.
 2. Tips over thuiscomposteren
  Landegem

  Tips over thuiscom­pos­te­ren

  Wie meer wil weten of thuiscomposteren moet op maandag 4 juli in zaal De Klaproos in Landegem (Deinze) zijn. Tijdens een infosessie van de stedelijke dienst omgeving en VLACO, de Vlaamse compostorganisatie, ontdek je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin en dat je compost zelf kunt produceren door jouw groente-, fruit- en tuinafval thuis te composteren. Iedereen is om 19 uur welkom in De Klaproos. De toegang is gratis en inschrijven kan tot vrijdag 1 juli via www.deinze.be/thuiscomposteren.