Lore Maegerman en de kinderen lieten hun bootjes te water aan het Sint-Poppoplein in Deinze.
Volledig scherm
Lore Maegerman en de kinderen lieten hun bootjes te water aan het Sint-Poppoplein in Deinze. © Anthony Statius

Kinderen laten ‘Raveel-vlotten’ varen op de Leie

DeinzeMet een kleine kunstvloot van zelfgemaakte bootjes op de Leie traden enkele kinderen uit Deinze in het spoor van Roger Raveel. De Machelse kunstenaar liet in 1971 een protestvlot te water, en dit inspireerde Lore Maegerman van het Rariteitenkabinet voor een slotactiviteit van haar paaskamp.

 1. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 2. Deinze en Eeklo hebben slimme palen met gratis zonnecrème: “Ook in de stad moet je smeren”
  PREMIUM
  Deinze/Eeklo

  Deinze en Eeklo hebben slimme palen met gratis zonnecrème: “Ook in de stad moet je smeren”

  De zon laat zich nog niet echt zien, maar aan zonnecrème alvast geen gebrek in Deinze. Smeren kan vanaf vandaag aan de SMOTspots, dat zijn op zonne-energie aangedreven palen waar je contactloos gratis factor 30-zonnecrème kan halen en die naast de uv-index ook tips geven om je te beschermen tegen zonnebrand. De eerste Oost-Vlaamse SMOTspots vind je onder andere aan dienstencentrum Leiespiegel in Deinze en op de Markt in Eeklo.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"