Eén van de serres in de tuin van kasteel Ooidonk.
Volledig scherm
Eén van de serres in de tuin van kasteel Ooidonk. © Stijn Vanderdeelen

Kasteel Ooidonk zet tuin open voor pop-uprestaurant met tien serres

Bachte-Maria-Leerne/DeinzeOoit al eens willen dineren in een kasteeltuin? Dan moet je in mei in kasteel Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) zijn. Het Gentse reis- en eventbureau Porta Mundi poot er tien serres neer, waar je met je bubbel van een zesgangenmenu kan genieten.

 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 2. RESTOTIP: Italiaanse lekkernijen en eigenzinnige pasta’s bij Afhaalboutique Den Artiest
  PREMIUM
  Vosselare/Deinze

  RESTOTIP: Italiaanse lekkernij­en en eigenzinni­ge pasta’s bij Afhaalbou­ti­que Den Artiest

  Door de coronapandemie toverden Guy De Mulder en zijn vrouw Christine van Hyfte hun pastahuis om tot een afhaalboutique. In Den Artiest in de Damstraat in het dorpje Vosselare bij Deinze vind je allerlei Italiaanse gerechten met een eigen twist, maar ook tapas, wijnen, olijfolie en andere lekkernijen. We stelden zelf een menu samen en kozen voor enkele specialiteiten van het huis.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek