Het Kalinka Ensemble met Pal Szomora (viool), Herman De Rycke (contrabas), Gabor Ladanyi (gitaar) en Sven Van De Voorde (accordeon).
Volledig scherm
Het Kalinka Ensemble met Pal Szomora (viool), Herman De Rycke (contrabas), Gabor Ladanyi (gitaar) en Sven Van De Voorde (accordeon). © Kalinka Ensemble.

Kalinka Ensemble viert dertig jaar zigeunermuziek met verjaardagstournee: “Gypsymuziek gaat perfect samen met feestjes”

Deinzenaar Herman De Rycke (59) heeft al vele muzikale waters bevaren. In 1986 won hij Humo’s Rock Rally met The Peter Pan Band en de voorbije dertig jaar luisterde hij meer dan 3.000 feestjes op met de zigeunermuziek van het Kalinka Ensemble. “Publieke optredens zijn altijd zeldzaam geweest, daarom komen we nu zelf tot bij de mensen”, zegt Herman.

0 reacties

 1. Lara (17) is dochter van voetballer Fangio Buyse, finaliste Miss Belgium en kersvers Gentenaar: “Kans op de kroon? Ik heb alleszins de eigenschappen van een winnaar”
  Gent/Deinze

  Lara (17) is dochter van voetballer Fangio Buyse, finaliste Miss Belgium en kersvers Gentenaar: “Kans op de kroon? Ik heb alleszins de eigenschap­pen van een winnaar”

  Lara Buyse is amper 17, maar ze heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Als dochter van voormalig voetballer Fangio Buyse uit Deinze woonde ze al in Griekenland en Cyprus, en onlangs verhuisde ze naar Gent. Een paar maanden nadat ze zich kandidaat stelde voor de Miss Belgium-verkiezing. Aan het einde van het voorjaar zal ze letterlijk haar beste beentje moeten voorzetten om dat felbegeerde kroontje binnen te halen. Na haar studies hoopt ze nog een stapje verder te gaan, door dokter te worden voor Artsen zonder Grenzen.
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo