Dimitri Leue heeft het gekende verhaal van Reinaert de Vos op een heel toffe manier herwerkt, en Han Coucke mag één van de hoofdrollen vertolken. Het stuk wordt gespeeld in het Leietheater in september.
Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri Leue heeft het gekende verhaal van Reinaert de Vos op een heel toffe manier herwerkt, en Han Coucke mag één van de hoofdrollen vertolken. Het stuk wordt gespeeld in het Leietheater in september. © Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoorstelling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbestuurder geworden”

Deinze/MerelbekeNiemand die zo West-Vlaams klinkt als... Oost-Vlaming Han Coucke (46). De komiek groeide op in Deinze en bouwde een carrière uit in de stand-upcomedy. Ondanks slechte coronacijfers staat zijn agenda vol: schrijven aan een fictiereeks met Sebastien Dewaele, midden 2022 een voorstelling in het Leietheater én een tournee met Han Solo, zijn bekende typetje. “In het VTI kreeg ik op dag één al klappen. Dus besloot ik op dag twee een grote mond op te zetten. Daar was mijn alter ego eigenlijk al geboren.”