De wissel van de wacht in Poesele: Christiane Malfait, Monique De Witte en Nelly Madou nemen het onderhoud van de kapel over van Rosa Deolet, Janine Deolet en Brigitte De Clercq.
Volledig scherm
PREMIUM
De wissel van de wacht in Poesele: Christiane Malfait, Monique De Witte en Nelly Madou nemen het onderhoud van de kapel over van Rosa Deolet, Janine Deolet en Brigitte De Clercq. © Anthony Statius

In deze kapel gaat het licht nooit uit: ‘Kapeldames’ van Poesele geven na 20 jaar de fakkel door aan jongere garde

PoeseleDe dorpskapel van Poesele, het kleinst dorpje van fusiestad Deinze, ligt er al twee decennia kraaknet bij. Dit is te danken aan de doorgedreven devotie van Rosa Deolet (81), Janine Deolet (85, geen familie) en Brigitte De Clercq (83), drie vriendinnen die het onderhoud al die tijd op zich namen. Het trio geeft nu de heilige kaarsen door aan drie nieuwe ‘kapeldames’. “De kaarsen branden hier al twintig jaar dag en nacht en dat zal zo blijven”, zegt Rosa.

 1. “Met onderwaterbeelden en rustige muziek comfortabeler de scanner in”: nieuw MRI-toestel in ziekenhuis Deinze
  Deinze

  “Met onderwater­beel­den en rustige muziek comfortabe­ler de scanner in”: nieuw MRI-toe­stel in ziekenhuis Deinze

  Het AZ Sint-Vincentius in Deinze neemt maandag zijn eerste MRI-scanner in gebruik. Met dit toestel worden organen en andere lichaamsweefsels nog beter in kaart gebracht, maar er werd ook gedacht aan het comfort van de patiënten. “Op het toestel kunnen rustgevende beelden afgespeeld worden, zoals onderwaterfilmpjes”, zegt diensthoofd medische beeldvorming Geert De Bock.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.