Ignace Neerman met zijn zelfgemaakte staf en mijter.
Volledig scherm
PREMIUM
Ignace Neerman met zijn zelfgemaakte staf en mijter. © Anthony Statius

Ignace (76) werkt al halve eeuw als hulpsint: "Het mooiste compliment? Dat kinderen eigenlijk wel weten wie je bent, maar toch geloven dat ze bij Sinterklaas zijn"

Hansbeke/DeinzeAl vijftig jaar lang krijgt Sinterklaas hulp van Ignace Neerman (76) uit Hansbeke, bij Deinze. Ook dit weekend zal de hulpsint samen met zijn trouwe Zwarte Piet tientallen kinderen blij maken met huisbezoekjes. “Voor mijn eerste kostuum had ik het trouwkleed van mijn vrouw verknipt, maar daar kan ik niet meer in”, lacht Ignace.

 1. Apothekers en artsen hameren op belang van medicatieschema: “Heel wat mensen belanden op de spoedafdeling door verkeerd gebruik van geneesmiddelen”
  Deinze/Zulte/Nazareth/Sint-Martens-Latem/De Pinte

  Apothekers en artsen hameren op belang van medicatie­sche­ma: “Heel wat mensen belanden op de spoedafde­ling door verkeerd gebruik van geneesmid­de­len”

  Bijna één miljoen Vlamingen heeft een medicatieschema, maar het wordt nog te weinig gebruikt. Daarom lanceert de Eerstelijnszone Schelde & Leie, die actief is in Deinze, Zulte, Nazareth, Sint-Martens-Latem en De Pinte, een campagne zodat patiënten nog beter kunnen bijhouden welke en hoeveel geneesmiddelen ze moeten nemen.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.