Henk De Vlieger in Huis d'Haenens.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk De Vlieger in Huis d'Haenens. © Anthony Statius

Huis d’Haenens leeft verder als feestzaal: “Voormalig café blijft ontmoetingsplaats voor Hansbekenaren”

HansbekeHuis d’Haenens in Hansbeke (Deinze) krijgt een nieuwe toekomst als feestzaal. Henk De Vlieger (43), die het historische pand in 2017 kocht van de familie d’Haenens, stelt het vroegere dorpscafé open voor alle verenigingen of particulieren die er iets willen organiseren. Op dinsdagen en zondagen dat het niet verhuurd wordt, is het café weer open. “Ik ben zelf opgegroeid in een dorp en weet hoe belangrijk het is om een ontmoetingsplaats te hebben”, zegt Henk.

  1. Ondergelopen kelders en garages zorgen voor frustratie in Oostmeersdreef: “Door kapotte buizen kan het water niet meer weg”
    PREMIUM
    Deinze

    Ondergelo­pen kelders en garages zorgen voor frustratie in Oostmeers­dreef: “Door kapotte buizen kan het water niet meer weg”

    Enkele bewoners van de Oostmeersdreef in Deinze zitten al een tijdje met natte voeten. Bij hevige regenval komen sommige kelders en garageboxen onder water te staan. “Er moet op de naburige werf een rioolbuis geraakt zijn, want het water dat normaal naar de Leie stroomt, geraakt niet meer weg”, zegt Magda Meirlaen (72), die al meermaals haar kelder moest leegpompen.